27.8.2017

Yhteistyössä on voimaa!

Haavanhoito-ohjelmasta kiinnostuneita on paljon ja ohjelmia käynnistyy eri puolilla Suomea syksyn kuluessa. Tämä tarkoittaa tietysti työaikataulun olevan melko täynnä loppuvuoden osalta, hienoa! Haavanhoito-ohjelmissa teemme tarvittaessa yhteistyötä eri toimijoiden sekä ammattilaisten kanssa ja haluan jakaa yhden tarinan onnistuneesta yhteistyöstä.

Kyseessä on iäkäs henkilö, joka sairastaa pitkälle edennyttä muistisairautta. Henkilön jalkaterän sisä- ja ulkosyrjässä on painehaavat, joiden hoitamisessa tarvittiin haavanhoitotuotteiden lisäksi kevennyshoitoa. Itselläni ei ole riittävää osaamista kipsauksesta, joten tarvitsimme osaavan yhteistyötahon kevennyshoidon toteuttamiseksi ja tällaisen löysimme Onbone Oy:stä. Henkilölle tehtiin Woodcast® -materiaalista kevennyslasta ja hoitotulokset ovat olleet erittäin hyvät.
Alla muutama kuva kevennyslastan työvaiheista sekä valmiista lastasta. Lisäksi hieman tietoa Woodcast-tuotteiden historiasta.






Woodcast – haavasta ja biohajoavasta muovista tehty puukomposiittilasta – on saanut alkunsa Helsingin yliopiston kemian laitoksella, jossa Petro Lahtinen ja Antti Pärssinen työskentelivät tutkijoina. Tuotekehitys alkoi vuonna 2005: Petro oli juuri väitellyt tohtoriksi sellunvalmistuksessa sovellettavista hapetuskatalyyteistä ja samassa huoneessa istuva Antti puolestaan polymerointikatalyyteistä. Parivaljakko alkoi miettimään tutkimuksiaan: syntyisikö jo tehdyn työn pohjalta kaupallistettava innovaatio? Antilla oli tutkimustyönsä jäljiltä biohajoavia muoveja, Petrolla selluvalkaisuprojektista jäänyttä puuhaketta. He ryhtyivät sekoittamaan aineksia keskenään ja valmistamaan niistä erilaisia yhdistelmiä. Vuonna 2006 – määrätietoisten kokeilujen jälkeen – näytteitä oli riittävästi ja tutkijat ryhtyivät miettimään sovellusideoita uudelle puukomposiittimateriaalilleen. Vuonna 2010 Suomen markkinoille lanseerattiin ensimmäinen uudesta materiaalista valmistettu tuote, Woodcast Splint. Tuotekehitys on jatkunut siitä asti kiivaana ja tänä päivänä Woodcast-tuoteperheeseen kuuluu kaikkiaan 17 tuotetta. Woodcast valmistetaan Suomessa ja on FSC sertifioitu tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti